EXPERIENCE

YOU CAN TRUST

ONZE SERVICES


Maak gebruik van een van onze vele gespecialiseerde services. Wij herstellen audio apparatuur en instrumenten, bieden geluidstechnici aan voor zowel live als studio werk, hebben een eigen label, verzorgen management en boekingen voor artiesten en maken ook websites en logo's. Schrijf je ook zeker in voor een van onze gespecialiseerde workshops gitaar, drum of piano/keyboard. In onze online winkel heb je ook de mogelijkheid je tweedehandsmateriaal (gaande van instrumenten en toebehoren tot geluidsmateriaal, zolang het maar muziekgerelateerd is) aan te bieden.

Hersteldienst materiaal/instrumenten

In goede handen


Je materiaal/instrument wordt met de nodige zorg behandeld.

Je maakt best eerst een afspraak zodat we samen het probleem kunnen bekijken en op die moment beslissen wat het beste is en een schatting kunnen maken van de kosten en duur van de herstelling. Indien nodig kan gelijkaardig materiaal worden gehuurd indien beschikbaar.

Voor zeer specifieke gevallen kunnen we terugvallen op instrumentenbouwers met kennis van zaken.

Ook kan je bij ons terecht om je instrument af te stellen en eventueel te personaliseren. Dit kan gaan van bv. een aangepaste gitaartoetsinlay tot herlakken van de body in verschillende effectlakken.

Studio

Geluidsopname


Een muziekstudio is niet meer dan een geschikte ruimte om muziek op te nemen. Hiervoor zijn een aantal criteria te beschouwen. Ten eerste moet er voldoende ruimte zijn om de op te nemen instrumenten en hun bespelers te kunnen plaatsen. Verder moet de studio voorzien zijn van goede apparatuur (zoals microfoons,DA/AD converter, kabels, monitors, hoofdtelefoons, ...) en moet er een goede akoestiek heersen. Dit betekent dat er niet te veel reflecties heersen. De vorm en de materialen van de ruimte samen met alles wat in de ruimte aanwezig is, bepalen de manier waarop de geproduceerde geluiden zich reflecteren. In de studio kan men gaan voor een live opname, waarbij alle muziekinstrumenten samen bespeeld en opgenomen worden, of er wordt individueel gewerkt waarbij bij het mixen alles weer tot een geheel wordt samengebracht. Om de muziek te kunnen uitbrengen op een CD of digitaal (mp3, AIFF, ...) is er voor de geluidsman in de studio nog veel werk om de opnames te mixen en te masteren.

Management/Boekingen

Zoorka


De belangrijkste taak van de manager is om een kunstenaar te helpen bij  carrièrebepalende beslissingen met betrekking tot loopbaanverloop, boekingen, promotie, zakelijke deals, opnamecontracten, ...

Hij is de schakel tussen de kunstenaar en de business.

Boekingsagenten zijn de mensen die shows boeken voor de artiesten die ze vertegenwoordigen. Deze agenten maken alle afspraken met de promotors van de shows.

Geluidsman

Live/studio


Een geluidsman heeft een brede kennis van muziekapparatuur, opnametechnieken en akoestiek. De bedoeling van de geluidsman is zijn taak zo te vervullen dat de muzikant zich op het brengen van zijn muziek kan concentreren en dus niet moet bezig zijn met allerlei randzaken. Verder is een goede verstandhouding tussen de muzikant en de geluidsman belangrijk om een bevredigend resultaat te bekomen en dit vooral in het belang van de eisen van de muzikant, maar uiteraard kan ook de geluidsman zijn eisen stellen om naar behoren zijn werk te kunnen uitoefenen. Een vvorbeeld van de muzikant(en) zou kunnen zijn dat de basgitaar zou moeten klinken zoals een aangegeven muziekstuk. De geluidsman zou daarop kunnen vragen om op de gebruikte basgitaar nieuwe snaren te leggen en gebruik te maken van meerdere basversterkers om tot het gewenste resultaat te kunnen komen

Label

Zoorka


Een platenlabel is in letterlijke zin het etiket in het midden van een grammofoonplaat. Naast vermelding van de artiestennaam en de titels van de plaat en de nummers staat hierop de platenmaatschappij met logo vermeld, waardoor het woord label een synoniem is geworden voor platenmaatschappij.

Een platenlabel is dus een merknaam in de muziekindustrie. Het is een organisatie die muziek in de vorm van een geluidsdrager op de markt brengt. Het houdt zich hiermee verantwoordelijk voor de vervaardiging, distributie en marketing ervan. Meestal wordt de distributie uitbesteed aan muziekdistributeurs.

Zoorka is een onafhankelijk platenlabel dat zich voornamelijk richt op startende metalbands. Er zijn verschillende formules waaruit gekozen kan worden. 

Website/Logo ontwerp

Zoorka


Webdevelopment is het ontwikkelen van een website voor internet (World Wide Web) of een intranet (een particulier netwerk). Webontwikkeling kan variëren van het ontwikkelen van een eenvoudige statische pagina met platte tekst tot complexe webgebaseerde internettoepassingen (web-apps), elektronische bedrijven en sociale netwerkservices.

Een logo is een grafisch merk, embleem of symbool dat wordt gebruikt ter ondersteuning en bevordering van openbare identificatie en herkenning. Het kan een abstract of figuratief ontwerp zijn of de tekst bevatten van de naam die het vertegenwoordigt als in een woordmerk.

© 2019 by zoorka