Z-UNDERGROUND
Bluezzz' UP Lokeren 2023

Date: 2023-03-11Doors: 7:00 pm

Ticket Door: 20.00€ / Pre sale: 15€

Venue: Parochiezaal Heirbrug

Address: Veerstraat 12 9160 Lokeren

BILL AND THE BURNERS|STEVEN TROCH BAND|THE BLUE CLAY

Bluezzz' UP Lokeren 2023
BILL & THE BURNERS
Launch website

Bill & The Burners is de band rond de geweldige Antwerpse frontman Howlin’ Bill.

Toen de band Howlin’ Bill na vele jaren ophield te bestaan, zaten The Slowburners op datzelfde moment zonder zanger. Een optelsommetje was heel snel gemaakt en Howlin’ Bill ging The Slowburners vervoegen als zanger-bluesharper.

De naam werd omgedoopt naar Bill & The Burners en iedereen was tevreden en de toekomst verzekerd …. ware het niet dat de pandemie toch nog voor de nodige problemen zorgde. Maar toch voor, tijdens  "toen het mocht" en na corona heeft de band bijna elk festival plat gespeeld!

De band speelt een frisse mix van blues & roots met invloeden van rock ‘n’ roll, country, rockabilly en andere Amerikaanse genres.

Samen hebbend de muzikanten uit deze band jarenlange ervaring en zoals iedereen wel weet heeft de charismatische Howling Bill zijn sporen in de blueswereld ruimschoots verdiend. Of de band nu in Antwerpen speelt, in Hamme, in Gent, in Peer, in Rotterdam, in Limburg, in Stekene, in Kwadendamme, in Zelzate, in Vlissingen, in Diepenbeek of in whatever en nu Lokeren : U zult getuige kunnen zijn van een optreden waar het spelplezier van af druipt! Eén vraag die gesteld zal worden: Don't you know That I Love You? Yeah we know and it's partytime!!!

STEVEN TROCH BAND
Launch website

Steven Troch werd als late tiener besmet met het bluesvirus en heeft sindsdien in verschillende bekende en onbekende formaties gespeeld. Over de jaren heen veranderde Steven in een zeer bedreven mondharmonicaspeler met een extra dosis originaliteit, een begenadigd zanger en een clevere songwriter.

Zijn groep, simpelweg “Steven Troch Band”, bestaat uit topmuzikanten en samen zetten ze een dijk van een sound neer. Het is rootsmuziek vanuit een klassiek uitgangspunt maar daar wordt vervolgens wel een heel originele draai aangegeven. Gitarist Matt T Mahony durft met zijn spel buiten het geijkte bluesstramien gaan, Liesbeth Sprangers legt de vetste bas grooves neer en drummer Bernd Coene schudt een variatie aan solide ritmes uit zijn polsen.

Steven heeft door de jaren heen niet alleen de blues gespeeld maar ook de Belgische en daarbij de Europese bluesscene vertegenwoordigd  Hij is The King of Swing, won prijzen in de USA! Zonder twijfel één van de beste harpers die er rond loopt, past in de rij van Kim Wilson, Marc Hummel, Jerry Portnoy en wijlen James Harman en Little Walter! Inmiddels hoort de band bij top van de Europese blues scene! Na ontelbare concerten op kroegentochten en bluesfestivals zijn we zeer trots om deze band te presenteren: Ladies and gentlemen Steven Troch Band!!!

THE BLUE CLAY
Launch website

The Blue Clay bestaat sinds 2006 en speelt akoestische blues, folk en americana. Inmiddels bekend door de flinke dosis energie en passie in hun muziek en live optredens. Naast eigen werk speelt de band blues en hillbillynummers met invloeden uit bluegrass-, tex-mex- en zydeco muziek.

In 2011 brengt de groep de cd met eigen werk 'Ready For Everything' uit. Een jaar na deze release presenteert de band het wederom goed ontvangen album 'Shy But Dirty'. Hieraan werkten naast toetsenist Jan van den Berg ook banjopicker Francis Levoy en lapsteelspeler Geert de Heer mee. 'Shy But Dirty' bevat 13 eigen nummers en 1 cover en bestrijkt diverse stijlen. In 2016, het jaar dat de band 10 jaar bestaat verschijnt het derde album 'Down Here Below', 13 eigen nummers vol americana, blues, folk en tex-mex!

Naast voorprogramma's van bluegrassbands als Pine Box Boys, Oakhurst, Whiskey Puppy en .357 Stringband speelde de band in diverse kroegen, op diverse bluesroutes en festivals in Nederland, België en Duitsland. The Blue Clay speelde o.a. op Kwadendamme Blues Festival, Baeker Side Bluesfestival in Beek, Blues Festival in Delft, Midsummer Bluesnight, Leerdam Blues, Brielle Blues, Bevrijdingsfestival Zeeland, Barreblues, Zoetermeer Blues, Rock Earthfield, Blueshappening Zelzate, Blues Open Festival Geldrop, Schmolzer Blues Tage, Texel Blues, Hookrock etc.

Sponsors